قاووت چيست؟

ghavoot4

قاووت : مخلوط آرد حبوبات بو داده با شیرینی خشک ، نرمة آرد نخودچی که با خاکه قند و نبات مخلوط کنند، پست ، سویق .(فرهنگ معین)

 

قاووت چیست ؟

قاووت كه در لهجه كرماني قووتو مي خوانندش از سوغاتي هاي كرمان (، آذربایجان و برخی دیگر از شهرها) است كه قدمتي طولاني دارد. اين پودر خوراكي كه در واقع بايد آن را نوعي شيريني به حساب آورد در انواع مختلفي توليد مي شود و طعم هاي متفاوتي دارد. يك نوع آن تركيب نخود، نارگيل و شكر است ، نوع ديگر به جاي نخود از پسته استفاده مي شود . اما معروفترين و كاملترين نوع قووتوي كرمان قهوه اي رنگ است و معمولا شامل قهوه ، شكر ، تخم قرفه ، خشخاش ، جو ، بذر كتان ، گشنيز، ، روپاس ، سياه دانه ، جدوا، هل باد ، هل رسمي، موردانه ،كنجد، تخم كاهو، و شكر مي باشد.برخي از اين مواد را برشته كرده و سپس آنها را مخلوط و آسياب مي كنند.
طرز استفاده :
معولا روزانه چند قاشق از قووتو را مصرف مي كنند برخي نيز آن را در آب جوش مي ريزند و استفاده مي كنند. گرچه مي توان آن را با شير يا چايي نيز مصرف كرد. معمولا رسم است هنگامی که خانمی زایمان می کند به او قووتو می دهند و از میهمانانش نیز با قووتو پذیرایی می کنند.

منبع : گویای خاموش

برخی از خواص قاووت یا همان قووتو :

قووتو معمولا طبعی گرم دارد و برای موارد زیر بصورت معجزه آسا عمل میکند:

مؤثر در درمان پادرد ، کمر درد ، سر درد و از بین بردن نفخ معده
رفع خستگی برای کسانی که فعالیت جسمی و ذهنی زیاد دارند
افزایش مقاومت زنان در زمان بارداری و مؤثر در رشد جنین
موثر در کاهش درد برای زنان در زمان قاعدگی
کاهش ضعف و ناتوانی در افراد کهنسال
مؤثر در رشد ذهنی و جسمی کودکان
افزایش توان جسمی ورزشکاران
افزایش قدرت و توان مردانگی
افزایش شیر در زنان شیرده
تقویت حافظه وزیاد کردن عقل
متخصصان امر تغذیه سفارش میکنند که بعلت فواید زیاد قاووت ..باید در آینده نزدیک جانشین کلیه تنقلات وشیرینیجات شود.

دستور قاووت كرمان !

ديدم حيفه كه فرمول اين معجون رو از دست بديد اين فرمول كامل ترين فرمول قاووت كرماني است متاسفانه اغلب قاووت هايي كه در بازار فروخته مي شود داراي بخشي از اين مواد نيستند.
مواد تشكيل دهنده ي قاووت كرمان :

1- تخم قرفه
2- خشخاش
3- قهوه بندري
4- جو
5- بذر كتان
6- گشنيز
7- هل باد
8- دارچين
9- هل رسمي
10- روپاس
11- موردانه
12- سياه دانه
13- تخم كاهو
14- جدوا
15- شكر

اين مواد را با هم مخلوط كرده . سپس انرا برشته و اسياب مي كنند. قاووت را به صورت پودر يا چند قاشق انرا در اب ريخته و مصرف مي كنند. يك معجون يسيار مقوي طبيعي !

منبع : کرمان

 

 

منتشر شده on اکتبر 27, 2008 at 14:48  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: http://ghavoot.wordpress.com/%d8%af%d8%b1%d8%a8%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d9%82%d8%a7%d9%88%d9%88%d8%aa/trackback/

خوراک آراِس‌اِس دیدگاه‌های‌ این نوشته.

5 دیدگاهبیان دیدگاه

  1. من هم دركاراسياب هستم خواهشن مقدارهركدام رابنويس كه چفدرازهرنع ميخواهد

  2. بسیار معلمومات عالی

  3. سلام خسته نباشيد از اطلاعاتتون

  4. türkce sözdür

  5. قاووت
    لغت نامه دهخدا

    قاووت . (ترکی ، اِ) قاوُت . پِسْت . سویق . قاود. مخلوط آرد حبوبات بوداده با شیرینی خشک . نرمه ٔ آردنخودچی که با قند نرم مخلوط کنند و گاه نرمه …


پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

دنبال‌کردن

هر نوشتهٔ تازه‌ای را در نامه‌دان خود دریافت نمایید.

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: